2009!

GOTT NYTT ÅR!!!
Hoppas ni har haft ett bra år 2008! Och hoppas år 2009 blir bra för er!

Nu är det bara en liten stund kvar! ;)
Men jag skriver gott nytt år nu för jag lär inte ha tid och skriva sen!

/Gela

Japp nu vare dags...

å berätta lite om vad som har hänt! För det första så var brorsan, Lina & Anders här igår! :) Det va kul att få träffa dom en sväng! Blev jätte förvånad att dom kom hit till Ankarsund för att hälsa på! Men roligt va de!! :) Vi satt och drack kaffe åt bullar och pratade! Jag visade även brorsan några bilder ja ha tagit under julen! Men sen var dom tvungna att dra vidare! Dom skulle till Akkan och hälsa på Toffe å Lillemor! Efter dom hade åkt så spelade jag, Gubben, Östen & Syrene monopol! *Haha* Det var hur kul som helst! Men fan va tiden rann i väg! Jag sa att jag kunde sitta hela natten och spela och när jag vände mig om och kollade så var klockan 00.30! *Haha* Det va ju för fan redan natt! Men vi spelade ett tag till och jag vann! *Tihi* Sedan gick vi och la oss och som sagt så blev det en jobbig natt! Det blåste så in i helvete och strömmen for hela tiden! Och jag kunde aldrig somna och när ja väl somnade, vakna jag igen antingen av ljudet av vindarna eller att det kom en rädd hund eller katt!

Men jag överlevde natten iaf! Jag kröp intill Gubben och kunde somna om igen!
Idag klev jag upp alldeles försen men det berodde på natten! Sen spelade vi monopol igen *Hehe* Det som är så kul med monopol tycker jag är att det tar sån tid innan någon vinner, man kan ju lätt spela i timmar! Jag vann idag också! När vi plocka undan spelet så var maten precis färdig! Men oj va jag åt! *Haha* Men det ska man la få göra nångång! *Hehe*

Så nu sitter jag här i soffan, proppmätt! Jag väntar på att vi ska spela monopol engång till! Fast jag får nog vänta ett tag för några vilar just nu! Men jag är alldeles för pigg för att vila, kanske beror på att jag sov så länge idag! *Tihi*

Jag lägger upp några nya foton! Det är både från gårdagen och idag!



..: Brorsan och Anders :..



..: Lina :..



..: Östen äter bulle :..



..: Himlen var så fin idag, det var pärlemo måln :..



..: Himlen igen :..



..: Jag har gjort mig nyårsfin :..



..: Jag igen :..



Det var allt jag hade på hjärtat just nu!

Gott Nytt År På Er!

/Gela


Seg som tusan!

Idag är jag seg efter en jobbig natt! Det va ju fan storm ute och strömmen gick typ tusen gånger! För det första kunde ja inte somna och när jag väl hade somnat vaknade jag om och om igen!

Jag ska skriva mer sen och lägga in bilder men jag orkar inte nu! Ska se om de blir lite monopol!?

Kommer tillbaka senare!

/Gela

--> Gela <--

Jahopp, nu har jag ätit, vilat, fikat bullar och peppakakor och nu sitter jag här igen! *Haha*  Prata med pappa också.. han skulle ju upp idag men det blev inte så, det var visst någon som förstörde de! :(  Men jag hoppas på att han kommer upp i morgon!
Vet inte riktigt vad jag ska göra nu!? Blir kanske att spela något på datorn! Som sagt så måste jag göra något, kan inte bara sitta stilla! Då är det illa när man inte ens kan titta på tv utan att göra något!

Ne jag har faktiskt inte så mycket mer att skriva men man behöver la inte skriva en roman varje gång! Det måste ju finnas något att skriva om! :)

Här kommer en bild på Pölza & Skrollan som ligger och gozar!



/Gela


Pimplat!

Yes, idag var jag och Gubben ute och pimpla en sväng! *Hehe* Östen var ute före oss och tillsammans fick vi 18 fiskar! Fast jag och gubben var bara ute en liten sväng för vi frös så. Man hann ju bara släppa ner kroken så fick man en! *Haha* Vi kunde stå och dra i timmar men det var ju så jävla kallt! Men kul hade vi! I början så fick jag massa napp men dom slapp ju bara hela tiden men engång när jag precis hade fått upp halva fisken ur hålet så släppte han å jag mitt dumma nöt dök efter med handen och skulle få tag på han! *Moahaha* Det sluta med en blöt hanske och ingen fisk! Och folket runtomkring stog å glodde på mig och jag slände ur mig: är man desperat så är man! Det såg ut som Gubben ville försvinna ner i genom isen! *Haha* Så jävla komiskt! Det är verkligen jag i ett nötskal! Men jag hann ju inte tänka utan det blev bara så automatiskt! Men Gubben var med om samma sak och han for också efter fisken och han fick tag i den! Fattar inte varför inte de funkade för mig?

Jag hade även kul åt Gubben när han rensa fisken! Jag tror Gubben är den första jag har träffat som pratar med fiskar! *Haha* Några saker han sa var: Du va mig en slapper fisk. Eller: lever du än? å så slog han kniven i huvet på fisken å sa: men nu é du dö! Han sa också: slöer kniven och slapper fisken! Eller: du va mig en spänstig fisk! Det var bara några saker han sa! *Haha* Jag stog bara å garva åt honom!

Blev inte så många bilder i dag för jag frös så fruktansvärt på sjön men jag tog några iaf! Här kommer två bilder!



..: Några av fiskarna :..



..: Gubben rensar fisken :..

De va allt jag hade att skriva just nu, mycke mer har inte hänt!
/Gela

Pyssel!

Jag är ju en sån person som inte kan sitta still en längre stund! Alltså jag måste alltid ha något att göra! Kameran är en stor hjälpande hand! Men sen håller jag även på med scrapbooking och smyckestillverkning!
   Jag hade tänkt att göra ett fotoalbum nu när jag har fått så fina grejer som jag kan använda i julklapp! Meningen är att det ska ta ett tag för att få färdigt fotoalbumet alltså jag ska inte göra det på engång för jag vill inte använda en massa bilder som jag har tagit för att jag måste ha bilder till fotoalbumet utan jag gör det efter olika tillfällen! Som t.ex nu när julen har varit så kan jag välja ut och sätta in foton och pynta med julpyssel och sen efter påsken och efter sommaren. Eller det kan vara något annat roligt som jag har upplevt t.ex om jag reser någonstans osv!! Jag tror det kommer bli as läckert! Va tror ni om den idén? Hoppas bara jag har tålamodet!
För när jag ska göra något vill jag ha färdigt det på engång för att se hur resultatet blev! Så det här får bli ett test! *Haha*

Här kommer lite bilder på några saker jag har gjort under tiden jag har varit här i Ankarsund!



..: Ett armband :..



..: En nyckelring :..



..: Ett halsband :..



..: Padde ville vara med också :..

Nu har jag inte så mycket mer att skriva men jag kommer tillbaka så fort ja har något att skriva om!
/Gela

Tillbaka!

Så ja, nu är jag tillbaka från Storuman! Fick träffa Mimmi, Hampus & Tino! :) Det var kul att få se dom en sväng! Jag hämtade lite mer kläder och andra saker som ramminne mm. Sen gjorde jag inte så mycket mer! Östen & Syrene kom och hämta mig när dom hade handlat färdigt sedan åkte vi hemåt!
  
Såg att bensinprisen har sjukt till 9,79 kr *YES* 

Hoppas pappa kommer upp i morgon! Skulle va kul och se han en sväng! *Ler*

Nu blir de att få sig lite mat i magen och sen blir de la slappa som vanligt! *Tihi*

Lägger upp några bilder från min dag!



..: Tino :..



..: Hampus :..



..: Mimmi :..



..: Mimmi & Hampus :..



..: Jag, i bilen på väg hem :..



..: Jag igen :..

Nu ska jag äta lite mat!

/Gela





Dags för sängen snart!

Ja, nu är det snart dags att sova! Ska ju upp i morgon och åka till Storuman med svärfar och svärmor! Gubben stannar här och är hundvakt! :) Hoppas bara jag kan somna för jag har ju sovit ganska mycket idag! Fast är man sjuk kan man ju sova hur mycket som helst!

Just nu sitter jag och tittar på Sagan om ringen med svärfar! Svärmor och Gubben satt också och såg för en stundsen men nu sitter dom i ett annat rum och spelar dataspel! *Tihi*
   Funderar på att lyfta upp Molly i knät och goza en stund!

Va kul det är att se att så många besökare har hittat hit! Det gör att jag vill fortsätta skriva och påta på med bloggen! :)

Lägger upp några bilder som vanligt *Ler*



..: This is Molly :..



..: Pölza & Skrollan :..

Natti Natti på er! Jag kommer tillbaka i morgon med info om dagen och mer bilder ska de nog bli!
/Gela

Hjälp mig!!!

Klicka på blogglista.se (till höger under min bild) för att hjälpa mig samla poäng på blogglista.se! Det behövs ju bara ett klick ;) Tack på förhand!!
/Gela

Dålig som fan!!!

Jag har legat hela dagen.. gick upp vis elva men det va bara att gå och lägga sig igen! Så jag sov till fyra - fem tiden! Jag har åkt på en bamse förkylning! :( Fast nu mår jag en aning bättre! Som vanligt brukar det kännas bättre på kvällen!

Batterierna till kameran är färdigladdade :D Så nu har jag tagit en massa mer bilder! Och givetvis ska jag lägga upp några!

I morgon blir det en sväng till Storuman med svärmor! Ska köpa några saker och hämta några saker hemmifrån! Svärmor ska besikta bilen!

Ne, jag har inte så mycket mer att skriva för jag har ju sovit bort hela dagen!



..: Har nyätit, ligger och vilar ännu mer :..




..: Moi :..



..: Thinking of you :..



..: Pölza & Skrollan :..

/Gela


Abstinens!

Mina batterier i kameran har tagit slut!!!! Jag blir tokig! Har ju inte fått ta kort på flera timmar!! Jag håller på att ladda batterierna men det verkar ta en evighet! Gubben säger att dom måste sitta i över natten! :( Det är helt sjukt vad beroendeframkallande kameran är! *Haha* Klockan är ju iof 00.07 så jag ska la gå och lägga mig snart men jag vill ju ta några kort, bara några! (Jag är inte galen!)

Ne, jag klarar mig nog kanske tills i morgon! (tror jag)
God natt på er allihopa! Det blir en tidig morgon för mig i morn, ska ju upp och se om de é nå väder att köra skoter i :)

/ Gela

Ut med skotrarna!

Nu har vi varit ute en sväng med skotrarna och pimplar lite! Fast det blåste kallt så det var inte en hit!
Så nu sitter jag här igen och påtar på! *Haha* Och givetvis så har jag tagit lite bilder när vi va ute! *Tihi* Vet inte riktigt vad som händer idag, men det blir säkert det vanliga, se på tv, sitta vid datorn, ta en massa kort och kanske göra några smycken! *Skrattar*

Här kommer lite bilder!



--> Håller på att klä mig inför skoterturen! (Blev ett väldigt dåligt kort, men men) <--



--> Svärfar pimplar! <--



--> Gubben pimplar! <--



--> Himlen och sjön <--



--> Å lite folk <--

Bye bye so long!
/ Gela

Lite att göra!

Jag har visst lite för lite att göra.. *Haha* Har tagit ännu mera bilder *Tihi* Jag kan inte låta bli, det är ju beroendeframkallande! *Hehe*
Blir mycke bilder på bloggen nu men det är ju typ det enda jag gör ju! Gör inte så mycket annat än tar kort! Och jag tar verkligen kort på allt! Fast jag lägger inte in alla bilder, för då skulle det bli fullt, så ni får provsmaker! *Ler*



..: Va sägs om lite popcorn? :..



..: Katterna ligger och nanar :..



..: Gubben tog ett kort på mig när jag stog och såg tv (närbild eller vad?) :..



..: Konstig bild, men man testar allt *haha* :..



..: Vet inte vad jag ska skriva här! :..

Vi sitter framför tv:n fortfarande fast jag kutar som en idiot fram och tillbaka och tar kort som jag sedan lägger in på datorn! *Tihi* Jag tror jag ska sova snart för jag ska försöka ta mig upp i morgon och åka ut med skotern en sväng å pimpla! *Kul* Fast det beror helt på hur jag känner mig i morgon! Men det känns bättre nu så jag hoppas jag kan ta mig ut i morgon och kameran följer med kan jag lova! *Skrattar*

( Tack för att ni finns svärmor, svärfar & Gubben! Det är så underbart att vara tillsammans med er! Ni är såna fina människor! Vad hade jag gjort utan er? Love you all! )

Se you to morro! Natti Natti!
/ Gela

Dålig..

Har varit dålig sen i måndags men det blir bara värre och värre! I morse när jag vaknade var jag helt slut och jag hade så jävla ont i halsen! Men efter angelika té och typ 100 halstabletter så känns det bättre nu! I halsen iaf, kroppen är fortfarande slö.. Men jag lever, det är la de viktigaste, eller hur? *Haha*

Pappa skulle ju kanske komma idag men det gjorde han icke! :( Men det finns fler dagar! :) Får se hur det blir i morgon!
   Gubben & svärfar va ute och pimpla idag men jag orkade inte, tänkte att jag skulle vila och låta kroppen jobba på att bli frisk!

Jag lyckades ta mig i duschen iaf, så nu känner man sig något frächare!
    Just nu sitter vi och ser Shrek 2! Har redan sett den men det gör ju inget! ;) Godis finns det gott om (tyvär)! Nämen det går ju inte låta bli att äta när det ligger på bordet och ser så gott ut! *Haha* Ne, så mycke blir det inte, dricker mest té!

Lägger in några mer bilder! :D



Här är det findukat för dagen middag!



Gubben och Elza!



Middag dax! :)



Å så ett kort på mig..

Ha de gött!
I´ll be back!
/ Gela

Mer bilder!

Jag har tagit ännu mer bilder! :) Det är ju så kul! Måste ju öva så man kan ta några hyffsade bilder sen! :)
Just nu sitter vi och ser Pirates of Carabien 2! Fast jag och Gubben sitter med varsin dator samtidigt! *Haha*

Har inte så mycket mer att skriva! Vi sitter mest och slappar *Tihi*

Här kommer lite bilder!



Här är då Elza!



Här är Skrollan (Östen & Syrenes katt)



Här är Padde! (Östen & Syrenes hund)



Här är Pölza!



En fruktskål! (jag sa ju att jag tar kort på allt!)



Här är Gubben med Skrollan!



Sist men inte minst: Östen vid datorn!

Jag kommer tillbaka snart kan jag lova!

Så underbart!

Jag var ute och tog några bilder med min nya kamera! :)
Här är några provsmaker!



..: Soluppgång :..

Hemberget som lyses upp av solen!

Råka ta en bild på mig själv *Haha*

Soluppgång!

Här ser vi Hemberget igen!

Den här bilden blev jag mest nöjd med! Tycker den blev så bra!

Jag kommer tillbaka, säkert med mer bilder för det är ju såå kul att ta kort när man har en riktig kamera! :)

JULAFTON forts 2..

Nu har vi druckit glögg och öppnat alla paket!
Jag fick:

  • En massa scrapbooking grejer :) (ska ta och göra ett album nu som jag har tänkt att göra så länge)
  • Lera (så jag kan göra magneter osv.)
  • Smyckestillverknings kit (innehåller pärlor, avbitare, tång, waier, kedjor, mm )
  • En låda med massa stora pärlor!
  • 11 snusdosor!
  • En chokladask (paradis)
  • Garn och en påtdocka (en sån som man använder för att påta, som man kan använda till smyckestillverkningen sen!)
  • Sist men inte minst så fick jag en....... ROSA KAMERA!!!!!!!! (TACK GUBBEN!!!!) 

 Åååå va glad jag är! Precis som ett barn på julafton *haha* (äre inte så man brukar säga??)

Tack svärfar, svärmor och Gubben för en underbar jul!!!!! Älskar er så mycket!



Pölza vill också vara med när vi öppnar våra julklappar!



Här är alla saker jag har fått (man ser kanske inte så bra men men)



Här är Gubben (Martin), Svärmor (Syrene) & Svärfar Östen!



Gubben tog ett kort på mig när jag läste manualen till kameran! *Haha*

God jul på er!


JULAFTON forts...

Japp, nu har man ätit go maten också :) *smasken*
   Nu sitter och och svärmor och tittar på tv och smälter maten! ;) Svarfar och gubben ligger och vilar en stund! Kanske blev för mycket mat för dom *Haha*
   Sen blir det nog att dricka lite glögg och sedan öpnna julklapparna!
Jag har såå mysigt och jag njuter så fruktansvärt mycket! Det kan inte bli bättre! Jo, om brorsan & pappa var här men det blev inte så, dom har deras egna "liv" nu! Men pappa kommer upp nån dag för då ska vi ta skotern å pimpla! *tihi*

Jag kommer tillbaka med mer sen när det har hänt något mer! ;)

GOD JUL PÅ ER ALLA!!!

JULAFTON!

Nu är det julafton :) Vi har klätt oss fina och sett på tv fram till nu och kalle anka givetvis! Nu ska vi ta och äta julbord! Kommer tillbaka! haha!

Ankarsund!

Nu är vi uppe hos svärfar & svärmor :) Vi ska vara här ett bra tag, fast det ser ut som om jag skulle flytta hit för jag råkade visst ta med mig lite mycke grejer! *Tihi*
Jag älskar verkligen att vara här! Allt är så lugnt å skönt!

Pappa ringde idag vilket var jätte kul tycker jag för vi har ju inte pratat på några veckor eftersom han är i Norge och jobbar! Han sa att han skulle komma hem i morgon. Jag frågade om han ville komma upp någon dag och pimpla med mig! *Haha* Å inte fan sa pappa nej till det! *Moahaha* Pappa säga nej till fisk?? Nehe du!

Jag är jätteglad över att jag och Jessika hamnade på samma praktikplats! Vi har fått sån bra kontakt och hon är såå underbar! :) Hon är verkligen ett ljus i tunneln! Det är så kul för vi har hittat så många likeheter och vi har ju så kul tillsammans! Hon är helt enkelt min ängel! Jag saknar henne redan :'( Tror jag måste skicka ett mess å kolla läget! *Haha*

Jag kommer tillbaks när jag har något mer att skriva! :)

Jul igen!

Japp, nu är man mitte uppe i all stress innan julafton! Så är det varje år, man lovar sig själv att nästa år så ska man vara ute i god tid, men icke.. Varför blir det alltid så? Jag tror att det hör till!
   Ne, men så farligt är det faktiskt inte i år, jag har ju så lite pengar så det blir inga många eller dyra julklappar! Men jag vill endå ge bort någonting, även om det inte är mycket!

Idag var jag, gubben och Nisse till Lycksele! Det blev en runda på Dollar, granngården, jysk och expert! Det va kul att komma iväg för engångs skull!

Nu fick vi besök så jag måste sluta, but I´ll be back!

Fan också..

Nu har jag blivit sjuk.. Trodde först att jag bara hade fått migrän men icke.. Har feber och hela kittet! Aja det är bara och stå ut. Vila så kroppen får jobba på att friskna till!

I helgen vet jag inte om det blir A-sund?! Beror på hur gubben mår för han är också dålig så vi får se i morgon hur det blir! Men nu va de ett tagsen man va där! Fast vi ska ju vara där i jul så det är ju inte hela världen om vi inte åker upp i helgen!

Ne jag orkar inte skriva mer, jag orkar fan ingenting nu ju.. Bara att ligga i soffan å se tv!

Helgen...

.... har varit lugn och skön, har suttit framför tv:n hela helgen nästan förutom att jag har vart på macken två gånger, måste dit igen, är utan snus... faan!!

Jag är lite orolig för i morgon.. hoppas det går bra!

Jag längtar såå otroligt mycke till julen.. inte bara julafton utan att få vara i Ankarsund!!! Jag älskar att vara där, men det blir mer speciellt när man får vara där i två veckor! Slippa stress och bara få umgås med dom jag älskar så otroligt mycke!
   Vet inte hur det blir med pappa, vart han ska vara på jul men jag har sagt åt han att han att han jättegärna får vara hos oss! Det skulle göra mig så otroligt glad om han ville de! Men det blir säkert inte så.. :( Han är nog säkert hos faster! Men det skulle vara underbart om han ville vara med oss så jag fick visa hur en perfekt jul ska vara! Utan allt skit som vi hade förut! Men han får göra precis hur han vill och jag blir inte besviken, bara han är glad och trivs! Förstår han om han inte vill! Skulle vilja att brorsan va med också men jag tror han ska vara hos Lina men jag blir inte ledsen för det, eftersom jag vet att då är han lycklig! Och det enda jag vill min bror är att han ska vara lycklig! Och det vet jag att han är med Lina :) Tack Lina för att du finns! Annars kan ni  ju alltid komma upp någon annan dag på lovet och racea lite med skotrarna! :)


Ta tagen som den kommer...

... det är nog det bästa jag kan göra just nu. Känns inge vidare alls nu men jag ska kämpa och jag ska överleva........

Ja, vad som än händer så ska jag överleva!!! Och jag ska göra det med ett leende på läpparna!

Ingen ska någonsin få trampa på mig mer! Och om det är någon som försöker så ska jag ge dubbelt tillbaka!

Jag fixar detta, utan vissa personer! För det enklaste och det bästa är att fixa allt själv!

Jag fattar inte varför jag förvånas eller blir besviken längre, jag borde ju lära mig nån jävla gång att inte lita på er!
 
I don´t need you! I´m a fighter and one thing can I promise you........ I WILL FIGHT!!!!



HELVETE!!!

ALLT ÄR ÅT HELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

VET VARKEN UT ELLER IN!?

Trötter...

Fy fan va trött jag är och klockan är ju bara 10 över 8!!! Det blir la så när man är stressad och har mycket som man ska försöka hinna med.

Söndagen var en pina... ne de gick ganska bra men jag trodde aldrig jag skulle frysa så jävla mycke!!! Jag försökte fråga alla jag kände om jag fick gå in på akkan en snabbsväng och värma mig eller om jag iaf fick gå på toan men icke de.. :( Det var många som tyckte jag var duktig som har fixat allt själv och jag är faktiskt stolt över mig själv! Det var så kul för det var flera tanter som var tvungen att krama mig för att jag var så duktig! haha! Och några lärare från luspen var också där och dom berömde mig jättemycke! :D En tog kort en massa kort!  Det var även många tanter och gubbar som tyckte synd om mig att jag stog alldeles själv och frös.
   Huvudsaken var att jag fixade tillslut :D Ska se till att skicka in loggboken till handledaren så har jag de gjort också :)

Känns bra nu! Det känns som allt flyter på och jag har gjort många praktik uppgifter så jag är inte rädd för att jag inte ska hinna dom! 

Måste sluta nu för nu kom Elza (katten) och vill goza! :)